Bilder

Tidigare låg bloggen hos METROBLOGGEN, på grund av flytten så saknas det tyvärr bilder i många av de äldre inläggen.

lördag 28 maj 2011

Draken

Idag tog min bättre hälft och jag en tur med våra håriga bestar.

Vi gick till grannbyn. För att komma till byn så finns det en gångväg som slingrar sig mellan åkrarna. Det är också draget högspänningsledningar just över dessa åkrar.

De här bilderna tog jag under promenaden:

Är detta vad jag tror det är?

Japp, det är en drake.
Undrar vad ägaren tänkte på när han valde denna plats för att leka med sin drake? Det måste nog vara en ättling till  doktor Frankenstein och som dessutom inte hade tålamod att vänta på ett åskväder?

Ja just det, jag tog också en bild på de håriga små liven.
 R.

onsdag 25 maj 2011

Röntgen

Jag tar det som en självklarhet att de som läser den här bloggen vet att jag officiellt är ett år äldre just idag...ehhh?

Hittills har dagen varit händelserik:

Jag tog ledigt från jobbet, inte för att jag blivit äldre. Skälet var snarare att vår yngsta hund hade en planerad röntgentid just idag.

"Neeeej, vadå röntgen?!!" skriker du säkert nu.

Lugn, att hon genomgår en röntgen beror på att det är skrivet i köpekontraktet mellan uppfödaren och oss att det lilla håriga livet måste genomgå precis en sådan. Ja ni vet, så att uppfödaren kan bevisa för nya eventuella kunder att denne faktiskt visst kan föda upp friska och något så hela hundar.

Stället där benstomme-fotograferingen skulle äga rum ligger ungefär åtta mil utanför Prag. En beräknad restid på en timme. Klockan nio skulle vi vara där, så strax innan åtta var vi iväg.

När vi var ett par hundra meter från vårt mål, så blinkade både termometer- och oljelampan till. Inte bara blinkade, de fortsatte envist att lysa. Det var bara att stanna still och slå av motorn. Och mycket riktigt, efter det att motorhuven öppnats så var det som att kliva in i en finsk ångbastu.

Japp, bilen kokade, och underligt nog stod faktiskt värmemätaren i bilen fortfarande på stadiga 90 grader? Hur det kan gå till kan nog bara Škoda svara på.

Som tur var började bilen gnälla precis som vi passerade en reservdelsbutik för just bildelar.

"Åhhh, kan han som skriver den bloggen t.o.m. laga bilar, ja om han bara för tag på rätt bildelar det vill säga!" utbrister du säkert nu med inte så liiiite beundran i rösten.

Nej fan, jag kan informera dig att jag är helt oduglig på bilar. Jag sätter till och med däcken bak-och-fram när det är dags för byte.

Det som var tur var att det stod en bilmekaniker utanför butiken och som dessutom erbjöd sig att hjälpa till.
Jag sa:  "Ja tack".....fem gånger.

Så blev det. Frun och barn till veterinären, jag och verkstadskillen tog hand om bilen.

Fyra timmar senare var hunden röntgad, bilen fixad och vi var väg hem igen. Lyckliga men en aning fattigare.

Strax innan Prag så åkte vi in i en bilkö. Fem minuter fick krypköra tills vi  upptäckte skälet till trafikstockningen.
En motorcykel låg på ena sidan vägen och på andra sidan bredvid en ambulans, låg tyvärr den som ägde cykeln.

Den här gången får du reagera, för det slutade tydligen inte så bra för killen på hojen. Ambulanspersonalen verkade ha gjort vad de kunnat. De stod nämligen lugnt och pratade vid sidan om.

Trist avslutning på en dag som började så bra...

R.

PS. Men dagen är ännu inte slut, mycket kan fortfarande vända och hända

måndag 23 maj 2011

Spyflugan

I helgen blev poolen rengjord och uppfylld med färskt, klart vatten.

De som tycker att det är romantiskt och härligt med en egen pool har faktiskt rätt, ja i alla fall från och med det ögonblicket när poolen är sanerad.

Om nu poolägaren skulle ha någon som vårrustade poolen åt honom så skulle det kanske vara "härligt" även under saneringsarbetet. Men nu förhåller det sig faktiskt så att den som skriver den här bloggen inte har någon pool-boy, eller pool-girl heller för den delen. Det betyder således att han spenderade halva lördagen i sin mycket illaluktande och oinbjudande dypöl som faktiskt lätt skulle kunnat förväxlats med en väldigt fuktig och något så äcklig komposter.
Målet med lördagens övningar var att hinka ur allt som hade samlats och växt i den under vinterhalvåret, och ni skall bara veta hur mycket det samlas och hur lätt och effektivt bakterier frodas och förökar sig under bara på ett par månader.

Eftersom det under lördagen dessutom var strålande sol och 27 grader i skuggan så kan ni ju tänka er hur varmt och mysigt det blir i en pool som inte är placerad på en skuggig plats, inte skuggig överhuvud taget. Lägg sedan till det som händer när man sedan går omkring i den drygt ankelhöga och mycket varma "kompostgeggan". Det som har varit stillastående i flera månader får nu helt plötsligt liv och ger ifrån sig en odör som bara en spyfluga med stark mage kan klara.

Ja och appropå spyfluga, poolägaren spydde bara 3-5 gånger, det är lite svårt att säga exakt hur många gånger han kastade upp, men det har kanske inte någon större betydelse?

Hur som helst så poolen ren och blir det i alla fall minst ett premiärdopp under kvällen. Förmodligen kommer även bastun bli påslagen (16 grader går ju faktiskt inte att räknas in under kategorin "romantiskt och härligt").

R.