Bilder

Tidigare låg bloggen hos METROBLOGGEN, på grund av flytten så saknas det tyvärr bilder i många av de äldre inläggen.

måndag 23 maj 2011

Spyflugan

I helgen blev poolen rengjord och uppfylld med färskt, klart vatten.

De som tycker att det är romantiskt och härligt med en egen pool har faktiskt rätt, ja i alla fall från och med det ögonblicket när poolen är sanerad.

Om nu poolägaren skulle ha någon som vårrustade poolen åt honom så skulle det kanske vara "härligt" även under saneringsarbetet. Men nu förhåller det sig faktiskt så att den som skriver den här bloggen inte har någon pool-boy, eller pool-girl heller för den delen. Det betyder således att han spenderade halva lördagen i sin mycket illaluktande och oinbjudande dypöl som faktiskt lätt skulle kunnat förväxlats med en väldigt fuktig och något så äcklig komposter.
Målet med lördagens övningar var att hinka ur allt som hade samlats och växt i den under vinterhalvåret, och ni skall bara veta hur mycket det samlas och hur lätt och effektivt bakterier frodas och förökar sig under bara på ett par månader.

Eftersom det under lördagen dessutom var strålande sol och 27 grader i skuggan så kan ni ju tänka er hur varmt och mysigt det blir i en pool som inte är placerad på en skuggig plats, inte skuggig överhuvud taget. Lägg sedan till det som händer när man sedan går omkring i den drygt ankelhöga och mycket varma "kompostgeggan". Det som har varit stillastående i flera månader får nu helt plötsligt liv och ger ifrån sig en odör som bara en spyfluga med stark mage kan klara.

Ja och appropå spyfluga, poolägaren spydde bara 3-5 gånger, det är lite svårt att säga exakt hur många gånger han kastade upp, men det har kanske inte någon större betydelse?

Hur som helst så poolen ren och blir det i alla fall minst ett premiärdopp under kvällen. Förmodligen kommer även bastun bli påslagen (16 grader går ju faktiskt inte att räknas in under kategorin "romantiskt och härligt").

R.

5 kommentarer:

  1. fin kompost(inkl. spyorna)daggan gjorde rent ena vattentanken i Grekland, 6 m2, 36 hinkar ypperlig kompost i botten + x antal grodor..

    yens-jens, jag köpte 1500 miles på csa så att mina poäng inte skulle förfalla, prag senare, meddelar innan ang. snus...

    SvaraRadera
  2. Jag har liknande problem på våren, men då gäller det bara en damm på 4 kvadrat ungefär, men den är nog "krämig" efter en vinter. Men jag får ju faktiskt lite barndomskänsla då jag som liten badade i alla sjöar och vattendrag som saknade sandstrand. Det var ofta typen: Tjo, nu pruttar det mellan tårna.

    SvaraRadera
  3. Har du ingen före och efter bild på poolen? :P

    SvaraRadera
  4. Bilden före finns tyvärr inte men bilden efter kan lätt ordnas

    SvaraRadera