Bilder

Tidigare låg bloggen hos METROBLOGGEN, på grund av flytten så saknas det tyvärr bilder i många av de äldre inläggen.

fredag 4 mars 2011

En förstående fru

En av de glada besökarna av vår lokala bypub har en förmåga att dricka sig till neandertalstadiet.

Han kan få i sig så mycket av berusningsdryckerna att han kan dricka en halv tjeckisk bypub under bordet, och det säger en hel del om vilka volymer det då handlar om.
Den killen har en del att fylla upp. Han är nämligen en aning överviktig. Med sina hela 150 kg och en höjd av 175 så är han jämnbred som en skapligt svullen öltunna.
Han är ganska behändig att ha på puben. Dyker det upp något bus så tvekar han inte att "tala" dem till rätta. Så det betyder att när han finns på puben så brukar det inte bli alltför stökigt...
...ja om man nu bortser från lite flygande dricksglas. Dessa glas brukar tyvärr oftast ha sin utgångspunkt från hans lite småsvullna näve... men annars är han trevlig att ha att göra med.
En dag när vår lite kraftigare vän hade gjort ett mycket imponerande försök med att tömma puben på starkvaror, så råkade han missbedöma sin omgivning en aning.
Den dagen så verkade det som om hans panna slätades ut för var glas han fick i sig. När ögonbryna och käkarna blivit så kraftiga så att det var svårt att skilja honom från en invånare i en apbur och en människa så beslutade han sig för att ta sig hem.
När han väl kommit hem så upptäckte han efter lång stunds letande i fickorna att han inte hade några hemnycklar. Han började då banka på dörren för att väcka sin förstående fru.
Men ingen förstående fru öppnade. Han började då ropa och hojta för att på så vis få sin frus uppmärksamhet. Men inte ens då öppnade frun.
Han förstod nu att hans fru förmodligen inte alls var så förstående och därför inte ville öppna dörren. Det var då lackade han till.
- Okej, tänkte han. Jag kommer hem väldigt sent och är dessutom aningen packad. Men för tusan det är väl inget skäl för att inte öppna dörren.
Han tar ett par steg tillbaka från ytterdörren och tar sats. Med armarna utsträckta och med en fart som vilken rutinerad Sumobrottare som helst skulle bli imponerad av, så viker sig dörren för hans kraftiga framfart.
Lagom när han kommer in i huset, nu stående på den uträknade dörren och samtidigt som dammet lägger sig så slår det honom att hans fru visst nämnde något om att hon skulle sova över hos hennes mamma just den här dagen.
Han kliar sig i huvudet för att sedan lite moloket köra händerna i rockfickorna och upptäcker nu till sin häpnad att han har hemnycklarna med sig.
Han ser på nycklarna som han nu har i ena handen, han tittar ner på dörren som han står på. Sakta vänder han sig om och ser på det gapande hålet där dörren fint hängde några få sekunder tidigare. Han konstaterar att dörrfodret är obrukbart för all framtid.
Han suckar och går och hämtar sängmadrasen från sovrummet, går tillbaka och lägger sig framför det gapande dörrhålet. Ja på så vis är chansen större att han vaknar vid ett eventuellt oväntat besök under den resterande natten.
...
Idag har han en ny jättefin och exklusiv dörr som han är väldigt stolt över.
R.
Skrivet av R i Prag 2010-03-02 kl 09:41

Kommentarer

Det är väl inte dig själv du skriver om?? ;-)
Skrivet av Siska 2010-03-03 kl 18:44
R i Prag svarade 2010-03-04 kl 08:31:
Min längd är 173,6 cm, så det är väl uppenbart att det inte är mig det handlar om, fnys:-)

Tjenare R.Är i Prag... Har du tid för en pilsner i kväll?
Skrivet av Fredrik 2010-03-03 kl 13:18
R i Prag svarade 2010-03-03 kl 15:35:
Fan Fredrik! Jag hinner inte, hämtar ungen på dagis, teaterrep ikväll och imorgonkväll har vi firmafest, Sorry:-( Men under dagen imorgon eller fredag skulle kunna funka, hur länge är du här?

Vilken historia :)Vet inte om jag skulle vara en förstående fru, varken till övervikten eller drickandet :)
Ha det trevligt och kram
Skrivet av Augusta 2010-03-02 kl 13:21
R i Prag svarade 2010-03-02 kl 13:38:
Ja, fast hon har flyttat från honom minst en gång. Men det hade varken med storleken på honom och hans drickande att göra...men det är en helt annan historia:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar