Bilder

Tidigare låg bloggen hos METROBLOGGEN, på grund av flytten så saknas det tyvärr bilder i många av de äldre inläggen.

fredag 4 mars 2011

Vitt vin och värktabletter

Efter allt "headbangande", huvudavbitande och lite kräkande på grund av allt tuppblod (hänvisning till mina svarskommentarer i mitt förra inlägg), så tänker jag nu informera er om hur gårdagens "teaterlektion" förlöpte.

Vi har två kursledare, en skådespelerska och en manlig regissör som dessutom av en händelse är gifta med varandra. Första timmen leds normalt av skådespelerskan och de resterande tre timmarna blir vi instruerade av regissören.
Så var det också igår, men denna lektion var lite knepigare än normalt.
Strax efter sextiden på kvällen så dök skådespelerskan upp bärande på ett par enorma solglasögon, som täcker halva ansiktet.
Hon säger hej och tar samtidigt av sig de helt otroligt stora och mörka solglasögonen. Vi skådespelareaspiranter förstår nu varför hon bär dessa även fast det är en mycket mörk höstkväll i Prag.
Det ena ögat är nämligen så gott som igenmurat, färgen runt ögat och en bit upp i pannan går från ljusgult till lila. Hon har dessutom fyra stygn över ögonbrynet, halva ansiktet är helt enkelt rejält uppsvullet.
Det blir självklart ett par kommentarer om detta, och hon ursäktar sig snabbt med att hon har skadat sig under ett teater-rep någon gång veckan tidigare.
När vi väl kommit in i teaterlokalen så frågar hon om det är någon som vill ha ett glas vin. Innan någon av oss hinner svara så har hon slitit av sig jackan och står redan i köket och korkar upp en flaska vitt. Fem glas blir snabbt fyllda.
Alla får ett glas i handen, hon skålar med alla och sveper halva sitt. Vi som var bilburna skålar bara symboliskt.
Efter det att hon fått i sig ytterligare ett och ett halvt glas så började vi med improvisationer och andningsövningar.
Jag ser inte om hon får i sig mer vin under den tiden men efter det att vi avslutat övningarna så sluddrar hon rejält och har lite koordinationssvårigheter.
Det är nu som regissören dyker upp.
Skådespelerskan tar sig snabbt ut i köket för att sedan komma ut igen med en halvliters Pet-flaska i handen, flaskan är fylld med vin.
Nu tar regissören över och han säger att vi skall gå igenom vad vi övade på förra veckan. Men det går inte skådespelerskan med på, hon vill hellre gå igenom en annan scen, regissören går motvilligt  med på det, och så blir det.
Under scengenomgången så börjar de gräla med varandra, först bara med ett par irriterade kommentarer till varandra, för att sedan övergå till ett högljutt och regelrätt gräl. Grälet handlade b.l.a. om vem som visste bäst hur pjäsen skulle uppföras, vem som hade flest år på en teaterscen, hur rekvisitan skulle vara placerad, hur bra komik skall utföras, och så vidare....
Det blir faktiskt inte mycket mer gjort för oss under de resterande tre timmarna.Okej, vi gick då och då lite åt sidan och tränade text med varandra, för att sedan snappa upp vad våra teatergurus kanske kunde lära oss under grälets gång.
Det slutade med skådespelerskan lite moloket sade till oss att värkpiller och vitt vin inte är en bra kombination. Regissören var snabb att hålla med även om han då fick en elak blick från hennes friska öga. De ursäktade sig båda för ett väldigt oprofessionellt uppförande och bedyrade att nästa lektion kommer att bli bättre.
...
Det är tufft att vara i showbusinesssvängen.
R.
Skrivet av R i Prag 2009-10-23 kl 11:11

Kommentarer

Sicken cirkus? Man upphör aldrig att förundras och facineras över kulturbranchen.. Skall du bli lika dramatisk sen när du är fullfjädrad skådis dårå ;-)
Skrivet av Piratfarsan 2009-10-27 kl 09:12
R i Prag svarade 2009-11-02 kl 14:18:
Det behöver man inte vara skådis för:-)

Ja, det finns ju många "dramaqueens" i skådisbranschen.... :-)
Skrivet av Siska 2009-10-23 kl 20:14
R i Prag svarade 2009-11-02 kl 14:19:
O ja, det kommer jag mycket väl ihåg:-)

Ha ha vilken action. Hon kanske drack för mycket vin under förra repetitionen, därav skadan;) Trevlig helg!
Skrivet av Kina 2009-10-23 kl 13:06
R i Prag svarade 2009-11-02 kl 14:19:
Förmodligen:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar