Bilder

Tidigare låg bloggen hos METROBLOGGEN, på grund av flytten så saknas det tyvärr bilder i många av de äldre inläggen.

fredag 4 mars 2011

Från tegelstenar till Louisiana

Om ett par veckor får vi ett Sverigebesök av två herrar i sina bästa år.

Sist dessa herrar vara på besök så var vi i princip nyinflyttade i vår lilla ruin strax utanför Prag. Eftersom det var sommar och strålande väder vid tillfället, så tyckte vi alla det kunde vara läge att slänga på ett par köttbitar på grillen.
Men det var bara ett litet problem. Ruinen saknade nämligen grill och utan grill så skulle det ju självklart bli en aning klurigt att få färg på köttbitarna.
Nu var det så att det fanns en hel del tegelstenar att tillgå p.g.a en nyligen nerriven mur på tomten. Så de svenska grabbarna såg en möjlighet och travade således upp en del av teglet till något som kunde liknas en grill.
En plåtbit fick fungera som bottenplatta, ett grillgaller inhandlades i ett nafs på närmsta gör-det-själv butik. Och hokus pokus så hade vi en välfungerande grill.
Den har fungerat så pass bra att många 10-tals kilon av grillmat har hunnit tillagats på vår hemgjorda grill under åren.
Det har faktiskt liksom aldrig funnits något skäl att byta ut den, ja om man nu bortser från den estetiska biten, och design har väl ärligt talat inget med smaklökarna att göra?
Men när det nu har det hunnit gå sex år sedan herrarna sist var på besök, det vill säga sedan "grillen" premiärinvigdes, så tyckte jag att det var dags för en uppgradering (man vill ju inte verka snål......).
Valet föll på grillen "Louisiana" av märket Tarrington House. Enligt namnet så verkar den ju vara av amerikansk påbrå, eller? Men om man nu tittar närmare på kartongen så är ju faktiskt namnet det enda som verkar vara sammanknippat med Amerika?
Resten är nämligen på ryska och skulle man nu ta sig tid att googla på produkten så kommer allt annat än grillar upp på monitorn.
Men ryssar kan säkert också göra fungerande grillar...hoppas, hoppas...
...
Och så här ser monteringsanvisningen ut....hjälp!
R.
Ps. Om nu någon av en händelse fortfarande skulle vara intresserad, så tog det hela tre timmar att få ihop djävulskapet, men vad gör man inte för ett par eventuellt grillsugna svenskar?!
Skrivet av R i Prag 2010-04-09 kl 11:00

Kommentarer

Tack så mkt för orden ang mitt missfall. Vad häftigt att du bor i Tjeckien. Jag är lite småförälskad i Prag faktiskt. Bara varit där en gång för något år sedan, men måste åka dit igen. Helt fantastisk stad.
Skrivet av Aroj 2010-04-10 kl 18:56

Hej du,,fan vet om inte det gamla hemmabygget var bättre....
Melodin som han sjunger Taiwankillen,,den är skriven av Dolly Parton,,en av hennes bättre tycker jag..Haé Kram.
Skrivet av Hebbe 2010-04-09 kl 12:08

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar