Bilder

Tidigare låg bloggen hos METROBLOGGEN, på grund av flytten så saknas det tyvärr bilder i många av de äldre inläggen.

fredag 4 mars 2011

Norge och Tjeckien?

En Norgehistoria har säkert alla hört någon gång i sitt liv.

Här kommer en gammal klassiker.
"- Vet du varför sopbilen kör så snabbt genom Oslo?
- Nej.
- Man är rädd för att den skall bli rånad."
I Tjeckien skulle kanske denna historia inte vara så självklar?
Förra veckan hämtade jag upp min chef vid hans hem för att sedan fortsätta till ett möte. Lagom vid hans port så ser jag detta.
Bilden visar sopstationen som tillhör området där min chef har sin bostad. Observera att det sitter nycklar i dörrlåset. Min chef har precis dumpat lite hushållssopor så nycklarna tillhör honom.
Jag tar mig ur bilden för att ta en bild, ja eftersom jag ansåg att det kunde bli ett bra bloggämne. Precis då jag skall ta bilden så frågar chefen mig varför jag tar en bild på områdets sopstation.
Jag sa att det just är på så vis en klassisk Norgehistoria är uppbyggd, ja med den lilla skillnaden att norgehistorien förmodligen är uppdiktad.
Han började genast försvara sig och sade att i normala fall så låser man inte in soporna, utan soptunnorna står faktiskt fristående. Och så pekade han bortåt gatan. Mycket riktigt där stod det faktiskt en helt fristående soptunna.
Genast tog vi oss dit och hela vägen dit så såg han faktiskt väldigt nöjd ut, ja i alla fall tills jag tog upp kameran igen och tog en ny bild, men den här gången var motivet den "fristående" soptunnan.
Denna sopptunna var istället utrustad med kedja och hänglås!
Sedan gick vi båda till bilen, han under tystnad och jag småfnittrande.
R.
Skrivet av R i Prag 2010-10-07 kl 17:21

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar