Bilder

Tidigare låg bloggen hos METROBLOGGEN, på grund av flytten så saknas det tyvärr bilder i många av de äldre inläggen.

fredag 4 mars 2011

Marinbal i Prag

Som ni kanske vet så är Tjeckien inte speciellt berikad med hav.

Men det har faktiskt inte hindrat Bar 67 (Trafika) att hålla sin årliga och för vissa även ökända marinbal.
Skälet till denna tradition är att en av delägarna till puben ägde en kanalbåt och även ett par av stamgästerna hade också flytetyg i sina ägor. Varje sommar packade de sina kappsäckar och drog till sjöss för en vecka eller två (d.v.s. till flods).
När vintern närmade sig och efter det att båtarna tagits upp på land så avslutades alltid säsongen med en fest. Av naturliga skäl så blev festen snart kallad för "marinbal".
Eftersom antalet sjömän var färre än man normalt har fingrar på sin högerhand  (eller på sin vänsterhand, för den delen?) så bjöds det snart också in landkrabbor till spektaklet, ja för att hålla sjöbusarna sällskap.
Det bör väl nämnas att alla tre sjömännen då också var lyckligt ogifta, och därmed säkert ansåg denna bal som ett sätt att utnyttja sin civila status på bästa sätt, ja genom att bjuda in så mycket kjoltyg som bara var möjligt.
Det dracks Captain Morgan (rom), sjöngs visor, drogs rövarhistorier, dansades och dracks ännu mera rom.
Detta tog sin början för nästan 15 år sedan och det verkar som om det säkert kommer att fortsätta i lika många år till.
Skillnaden är bara att idag är de tre sjömännen inte längre båtägare, titeln "lyckligt ogift" har de bytt ut till "lyckligt gift", deras barn är ett säkert bevis för detta.
Men som sagt detta hindrar inte att hålla marinbal i Prag en gång om året där det dricks rom, sjungs visor, dras rövarhistorier, dansas och intagande av ännu mera rom.
R.
...
Så här såg det ut i helgen vid den årliga marinbalen på Bar 67 i Prag.
Skrivet av R i Prag 2009-11-18 kl 19:42

Kommentarer

Oj va kul att se.
Har för mig att även vi, (jag, pär, malin och robin) tillbringade en kväll med er där för massa år sedan? Inte samma tillställning, men samma bar.
Hälsa familjen
kram kram
Skrivet av Maria 2009-11-19 kl 21:01

Vilken kul läsning och vad kul att traditionen håller i sig. Hur mår ni du och sonen? Slutat tramsa med influensan? ha det gott, kram!
Skrivet av Kina 2009-11-19 kl 08:08
R i Prag svarade 2009-11-19 kl 11:00:
Det är ännu roligare att uppleva det, det var tretton år sedan som vi fick äran att uppleva det för första gången. Ett par år senare så slussade vi också en vecka på floden Labe. Influensan tramsar fortfarande men tyvärr så var jag tvungen att ta mig till jobbet idag, sitter nu isolerad i ett rum:-)

Mors,,dom ser ut att trivas (Sjöbusarna).
rätt klädda är dom flesta oxå..
Hade nog gärna varit där..Haé Kram.
Skrivet av Hebbe 2009-11-19 kl 07:45
R i Prag svarade 2009-11-19 kl 11:02:
Det var främst matroser och pirater, men visst var det kul.

Ser en tuff piratbrud i bild! Hoppas att det var en kul kväll? Hur står det till med influensan? Har långt om länge bestämt mig för att vaccinera mig mot "svinet", ska ju börja praktisera på Kungshagens Montessori så det är väl lika så bra. Sverige tripp i jul eller? Kramar till er alla!
Skrivet av Siska 2009-11-18 kl 20:18
R i Prag svarade 2009-11-19 kl 11:11:
Jo jag tycker mig känna också känna igen piratbruden i bakgrunden. Matrosen som håller i kameran fick henne hem över natten:-) Nej det blir nog inget Sverige till jul, snarare juli månad nästa år. Influensan lever men är förnärvarande utrotningshotad och min kropp släpper inte in några Green Peace aktivister som skall försöke hålla den vid liv. Kul med praktik på Montessori, håller tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar